Koti Taide Mallit Naiset Viihde Tyyli Luksus Matkustaa Myymälä

Ranskan Grand Prix 2022

Se oli jälleen upea voitto hollantilaiselle Formula 1 -supertähdelle Max Verstappenille, kun hän risteily voittajapaikalle vuoden 2022 Ranskan GP:ssä. Huolimatta kovasta ja älykkäästä kilpailusta lähimpien kilpailijoidensa kanssa urheilussa, Max pystyi kestämään kaikki tulijat ja ottamaan ensimmäisen sijan. Vaikka hollantilainen näyttää olevan voittoputkessa, samaa ei voida sanoa hänen Ferarri-ajokilpailijastaan Charles Leclercistä. Ranskalainen oli onnekas, kun hän käveli vahingoittumattomana suuren nopeuden kolarista radan käännöksessä 11. Vaikka hollantilainen näyttää olevan voittoputkessa, samaa ei voida sanoa hänen Ferarri-ajokilpailijastaan Charles Leclercistä. Ranskalainen oli onnekas, kun hän käveli vahingoittumattomana suuren nopeuden kolarista radan käännöksessä 11.

Leclerc kaatuu

Leclerc pääsi kierrokselle 18 ennen kuin menetti ajoneuvonsa hallinnan, ja hänen turhautumisensa kuului kovaa ja selkeää joukkueen radiossa, kun hän lähti radalta. Tämä on kolmas kerta tällä kaudella yksinään, kun hän ei ole pystynyt saamaan kilpailua loppuun ja hänen huono onnensa näyttää jatkuvan. Se mikä on huonoa Ferrarille, on kuitenkin hyvä Red Bullille ja heidän nokkamiehensä Verstappenille, jolla on nyt 63 pisteen ero onnettomaan ranskalaiseen. Aina todellinen urheilija, hän varmisti, että hän kirjautui sisään miehistönsä kanssa varmistaakseen, että hänen kilpailijansa ei loukkaantunut, mutta sitten hän vahvisti voittoaan hyvin kunnioitetuilla hetkillä.

Ylikuumenevat renkaat

Ranskan nykyisen helleaallon aikana radan ja renkaiden hallinta oli keskeinen huolenaihe, ja tämä on saattanut vaikuttaa Leclercin hallinnan menettämiseen. "Epäonnea Charlesille", Verstappen lainattiin. "Toivon, että hän on kunnossa, mutta tein vain kilpailuni ja huolehdin renkaista." Toisin kuin Ferarri, Mercedes-tiimillä Russellin ja Hamiltonin kanssa oli paljon parempi päivä ja hän varmisti sijat 2. ja 3. Verstappenin jälkeen. Palkinnoista huolimatta Hamilton on epäilemättä tyytymätön ja haluaa löytää kärkipaikan pian uudelleen.

Leclerc ja Sainz voittivat testit

Vain kaksi päivää aiemmin suoritetuissa testikilpailuissa Leclerc ja Sainz saavuttivat parhaan ajan ensimmäisessä ja toisessa kilpailussa, jättäen Verstappenin joka kerta kolmanneksi. Saattoi näyttää siltä, että Leclercin omaisuus oli muuttumassa niin lupaavien suoritusten myötä, mutta valitettavasti niin ei käynyt. Leclerc aloitti hyvin ja oli rakentamassa vakuuttavaa johtoa Red Bull -kilpailijaansa nähden, mutta kierroksella 18 ranskalainen menetti takapyörien hallinnan ja nopeuden käännöksessä 11 yhdistettynä radan ja renkaiden kuumuuteen. kierteeseen, josta hän ei voinut toipua.

Kilpailutilastot

Kaiken kaikkiaan se oli melko hieno päivä Formula 1:ssä, ja tässä on joitain kilpailupäivän tilastoja. Max Verstappen liittyy nyt mahtavaan Sir Jackie Stewartiin 27 ykkösvoitolla. Tämä sitoo hänet 7. sijalle brittiläisen kanssa kaikkien aikojen voittajien luettelossa. Max johti myös kilpa-uransa 1 500. kierrosta tässä Grand Prixissa ollessaan vasta 13. F1-kuljettaja, joka on koskaan saavuttanut tämän kokonaissumman. Carlos Sainz ajoi kilpailun nopeimman kierroksen ja 19. sijasta huolimatta onnistui sijoittumaan viidenneksi. Lewis Hamilton sijoittui toiseksi Grand Prix -kilpailussa 49. kerran ja tämä oli hänen 300. Grand Prix -kilpailunsa. Hän myös toimitti Mercedekselle heidän vuoden kaksi ensimmäistä palkintokorokkeelle sijoittuneen 7 kolmannen sijan jälkeen vuonna 2022.

Päivän kuljettaja

Huolimatta Ferrarri-tiimin levottomuudesta ja turhautumisesta, päivän kuljettajaksi valittu Carlos Sainz lohdutti. Hänen lähtösijoituksensa takariville moottorirangaistusten vuoksi tarkoitti, että hänellä oli alusta alkaen vuori kiivettävänä ja hän nousi varmasti haasteeseen. Hänen taitava ponnistelunsa navigoida lauman läpi ja lopulta sijoittua viidenneksi oli todellinen todistus espanjalaisen kyvystä ja päättäväisyydestä.

Hyvästi Paddy Hopkirk

Surullisempina uutisina, vain muutama päivä ennen sunnuntain tapahtumia, Pohjois-Irlannin ajolegenda Paddy Hopkirk kuoli 89-vuotiaana. Irlantilainen oli tunnettu vuoden 1964 voitostaan Monte Carlo -rallissa. Kilpamies kuoli rauhallisesti perheen ympäröimänä Stoke Mandeville -sairaalassa Buckinghamshiressa, ja hänen vaimonsa, kolme lasta ja kuusi lastenlasta jäivät eloon. Hopkirk on yksi menestyneimmistä kuljettajista, jotka ovat tulleet Pohjois-Irlannista voittosarjaan hänen nimeensä.

Nähdessään toisen kilpailijan törmäyksessä vaikeuksissa, hän luopui mahdollisesta voittopaikasta kilpailun jälkimmäisissä vaiheissa auttaakseen apua tarvitsevaa kuljettajaa. Paddy ja hänen joukkuetoverinsa Tony Nash vetivät urheasti ulos molempien ajoneuvojen matkustajat vaarantaen hengen ja raajan, kun autot alkoivat jo syttyä liekkeihin. Hopkirk ja Nash ajoivat sitten takaisin varoittamaan väkijoukkoja ja muita kuljettajia tilanteesta, mikä saattaa säästää lisää ihmishenkiä vakavasti loukkaantuneen rallikuljettajan Lucien Bianchin lisäksi. Missä tahansa oletkin nyt, Mr. Hopkirk, tervehdimme sinua ja kiitämme kaikista hienoista kilpailuista ja esimerkillisestä käytöksestäsi sekä radalla että sen ulkopuolella.